Okej, så den här sidan hänger alltså ihop med mitt erbjudande - här kan du se ett urval av uppdrag jag har haft och vad jag har möjlighet att skapa för dig. Jag tycker det är lika roligt att jobba med regelbundna uppdrag som att gå in i snabba projekt med ett tydligt slutdatum. Behöver du en kommunikatörshand att hålla i när era kanaler spretar åt olika håll, idéerna är slut eller du helt enkelt och ärligt talat bara inte har tid - fatta min!

Film för sociala medier

Uppdragsgivare: Gotlandshem
Typ av uppdrag: Innehållsproducent
Jag har: filmat och klippt materialet till färdig produkt

Jag har gjort flera uppdrag för Gotlandshem och skrivit texter, fotat material till deras bildbank och gjort korta infovideos för Facebook och Instagram. Det här är ett hemma-hos-reportage som publicerades i Gotlandshems olika kanaler. 

 

Text för film

Uppdragsgivare: Knak Agency för Region Gotland
Typ av uppdrag: Skribent/manus
Jag har: Sammanställt underlag och skapat en röd tråd av materialet i form av textmanus. Under inspelningarna var jag med och intervjuade och coachade de medverkande. 

Jag arbetar regelbundet med Knak Agency med uppdrag för Region Gotland. Det här var ett spännande och komplext projekt där många olika delar av berörd verksamhet skulle berätta om hur man jobbar med det svåra ämnet våld i nära relationer.

Jag har även skrivit voice over för ett par andra filmer för samma uppdragsgivare.

Sociala medier och Employer Branding på myndighet

Uppdragsgivare: Riksantikvarieämbetet
Typ av uppdrag: kommunikatör, innehållsproducent, SoMe Manager
Jag har: Tagit fram en benchmark för Employer Branding i RAÄ:s sektor, varit ansvarig för redaktionell planering och produktion för myndighetens Instagram (bland annat visste-du-att-filmer) och utfört sedvanliga kommunikatörsuppgifter på enheten för kommunikation. 

Under ett par månader 2020 arbetade jag regelbundet på Riksantikvariatämbetets kommunikationsavdelning. Jag är generellt intresserad av myndighetens frågor och att få jobba med saker som rör kulturarv och hur detta kan göras tillgängligt för allmänheten var väldigt roligt. 

Att skapa en trovärdig tonalitet

Uppdragsgivare: Accord Group
Typ av uppdrag: Copywriting
Jag har: Skapat en röst och tonalitet för Accord Group och skrivit texterna för webbplatsen.

Innan jag var kommunikationskonsult har jag bland annat jobbat som talskrivare. Det är väldigt roligt att tolka en annan person och hitta det där tonfallet som gör hen till hen. Här ville vi ha ett akademiskt men ändå personligt tilltal som speglar vem Ann-Sofie är. Resultatet kan du läsa här.

När ett reportage säger mer än en caption

Uppdragsgivare: Knak Agency för Region Gotland
Typ av uppdrag: Skribent
Jag har: Intervjuat och skrivit reportage om olika verksamheter som varit en del av Region Gotlands projekt Hållbara Gotland. 

Jag hade gått runt ett par veckor och längtat efter att skriva något längre än captions - när jag fick frågan om att göra ett par reportage för Region Gotland. Ett väldigt roligt och inspirerande jobb med kort deadline vilket gav mig den där härliga känslan av att vara journalist.

Reportage i urval:
Innovationsmiljö Gotland och Science Park Gotland: Att bygga en plats för innovation och entreprenörskap

Gotlandsägg: Från idé till pannkaksfabrik på ett år

Ge känsla av samhörighet genom film

Uppdragsgivare: Socialdemokraterna Gotland
Typ av uppdrag:
 Producent/projektledare
Jag har: Hållit ihop produktionen, klippt och textat de färdiga filmerna

Inför första maj 2020 bestämde sig Socialdemokraterna för att enbart ha ett digitalt firande av arbetarrörelsens högtidsdag och jag fick frågan om att producera filmer med flera gotländska företrädare som avsändare. Syftet var att skapa samhörighet och ge en känsla av politisk rörelse framåt trots bristen på fysiska möten. Min sambo Erik Landerdahl filmade och jag höll ihop produktionen samt klippte och textade de färdiga filmerna som visades på Socialdemokraterna Gotlands Facebooksida. 

Jag är din kommunikationsavdelning nu

Alla kan vara en uppragsgivares reklambyrå men få lyckas med konststycket att helhjärtat vara någons kommunikationsavdelning på timmar (du gissade rätt - ödmjukhet är min mest framträdande dygd). Jag är kommunikations- och pressansvarig för GotlandsMusiken, det innebär bland annat att jag planerar kommunikationen och producerar innehåll för webbplats och sociala medier. Jag har helhetsgreppet och översynen så att min uppdragsgivare kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

Ditt företag eller din organisation kan också prenumerera på mina tjänster, det kan du läsa mer om här